Om du är en miljömedveten person som letar efter nya sätt att spara pengar finns det goda nyheter. Det finns många enkla sätt att minska dina kostnader för el, gasol och bränslen. Att minska din energiförbrukning har fördelen att inte bara spara pengar, utan även att minska din klimatpåverkan. På så sätt slår du två flugor i en smäll och gör din del för att rädda planeten. Börja med att byta till ett billigt och tryggt elbolag på Göta Energis webbplats. Göta Energi är Sveriges största utmanare när det gäller billig el och de senaste åren har elbolaget vuxit så det knakar.

Erbjuder tre typer av elavtal och prisgaranti

Göta Energi erbjuder tre typer av elavtal som var och en har sina respektive fördelar:

  • Vintertrygg – Detta är ett billigt och säkert alternativ som ger dig rörligt elpris på sommaren och fast elpris på vintern.
  • Spot on – Spot on erbjuder dig ett rörligt elavtal utan någon bindningstid och ett helt år utan månadsavgift.
  • Fast-el – Precis som namnet antyder är detta ett fast elavtal utan några överraskningar med samma elpriser året om.

Tack vare Göta Energis prisgaranti kommer du inte att kunna hitta ett billigare elbolag. De står nämligen för mellanskillnaden om du inte minskar dina elkostnader jämfört med andra elleverantörers elavtal. Så sluta jämföra och teckna ett avtal direkt hos Göta Energi! Klicka in på deras webbplats kan du snabbt få en uppskattning av din månadskostnad genom att ange bostadstyp, kvadratmeter och uppskattad årsförbrukning.

Minska din förbrukning av gasol i köket

Många använder gasol för matlagning och i likhet med el kan du vara miljövänlig genom att minimera förbrukningen. Tre tips för att minska din förbrukning är:

1. Håll gasolspisen ren – Du bör hålla gasolspisen ren och om du ser att lågan är blå är det ett bra tecken. En orange eller röd låga betyder det att det finns smuts som måste rengöras och att den inte fungerar optimalt. Rengör med ljummet vatten och skrubborste.

2. Se till att kastrullen täcker lågan – Du bör placera din gryta eller kastrull så att hela lågan täcks. Om lågan stiger upp på kastrullens sidor betyder det att värmen är på en för hög temperatur.

3. Undvika att laga mat utan lock – Se till att alltid använda lock eftersom värmen snabbt släpps ut från öppna kastruller. På så sätt minskar du tillagningstiden mycket.