Oavsett om du äger ett stort hyreshus, en vanlig villa eller har sommarstuga är det klokt att återkommande se över taket. Se till att taket klarar både storm och kraftigt snöfall. Visst är det bra att ha en gasolkamin som backup vid oväder, men ännu bättre är det om ditt tak klarar alla slags väder.

Snyggt och skyddande tak

Den primära funktionen hos ett tak är att skydda byggnaden. Både mot regn, snö och stormar. Tak kan också vara riktigt snygga. Förr i tiden la man verkligen vikt vid att bygga så fina hus som det var möjligt. Gärna med lite snickarglädje som gav huset personlighet och känsla. Om du ska bygga ett hus eller göra något med huset eller taket är det klokt att tänka över både funktion och utseende. Äger du en äldre byggnad vill du naturligtvis att även taket ska gå i ett tidsenligt stuk. På grund av klimatförändringarna har det blivit än viktigare att se över taket. Med kraftigare stormar och snöoväder är det klokt att som husägare regelbundet se över och fixa taket. Så att det klarar alla väder, samtidigt som det är snyggt och välvårdat. Anlita www.norrmalmsplat.se att göra en översyn, fixa och bygga om ditt tak. Det är en firma med eget plåtslageri i Stockholm, som gärna hjälper dig att skapa ett snyggt och individualiserat tak. Vare sig du har ett äldre hus, vill bygga om sommarstugan eller bara vill göra något unikt med din villa.

Stormar och snöfall

Vi märker redan nu av klimatförändringarna med kraftigare stormar och mycket lokala snöfall. Vädret är ur led, och det gör att du som fastighetsägare måste tänka proaktivt. Risken för strömavbrott ökar också vid oväder. Vare sig det handlar om stormar eller översvämningar. Att fastigheten klarar svåra utmaningar är viktigt. Naturligtvis ska du se över din försäkring, men också taket och husgrunden. Kommer ditt tak klara ett rejält lokalt snöfall? Hustak i norra Sverige har större bäring, klarar alltså mer snö, än ett fastighetstak i södra och Mellansverige. Problemet är just att vädret inte är lika förutsägbart längre. Ju mer du förebygger problem, desto lättare hanterar du utmaningarna. Ett tips är att också se över träd och stolpar kring dina byggnader. Har du några större träd som skulle kunna förstöra sommarstugan, garaget eller något fönster? Hur vacker den gamla eken eller aspen än är, så vill du inte att den ska falla över ditt hus vid nästa höststorm.

Gasol och kamin vid strömavbrott

Förutom att ta hand om ditt tak så att det klarar utmaningarna som klimatförändringarna medför, så är det smart att också investera i bra prylar så att du och din familj mår bra. Det är klokt att ha både vedkamin och gasolkamin. Då håller ni er garanterat varma. Du bör också ha ett gasolkök för att alltid kunna laga mat. Vid strömavbrott är det viktigaste mat och värme. Ett litet gasolkök kan göra stor skillnad om ni har ett längre strömavbrott. Om du både har lägenhet eller villa samt en sommarstuga bör du ha backup med gasolkök och gasolkamin på båda ställena.