Funderar du på att bli mer självförsörjande? I så fall är du inte ensam. Allt fler har börjat se sig om efter alternativa sätt att leva, speciellt i takt med att elen och bensinen har blivit allt dyrare. Många klarar inte av de extra utgifterna utan att skära ner på andra saker eller hitta alternativa sätt att leva. Gasol och solceller är produkter som kan få ner priset på vardagliga aktiviteter som kräver el.

Investera i solceller

Är du trött på att elräkningen bara blir dyrare och dyrare? Då kan du göra som många andra, nämligen att skaffa solceller. För att hitta ett bra pris på solceller bör du först ta reda på vad för typ av solcellsanläggning du behöver. Annars är det omöjligt att veta vad solceller kommer kosta dig. Ett tips är att ta hjälp av en elektriker som kan mäta på vad din förbrukning kräver för typ av anläggning och därefter kan han eller hon ge dig ett pris för solcellerna och vad det kommer att kosta att installera anläggningen. Då får du ett så korrekt pris som möjligt för just dig.

Att leva off grid – en mer populär livsstil

Att leva ”off grid” innebär att man har valt att leva utanför samhällets bekväma tillgångar. Man kan antingen leva till viss del off grid eller till fullo anamma livsstilen. Rent praktiskt innebär livsstilen att man hittar alternativa sätt att bli mer självförsörjande på främst el, värme och vatten. Orsakerna till varför man väljer att leva off grid är många, men en del anser att den livsstilen är mer givande och betydelsefull. Priset man får betala för att kunna leva en bekväm och modern livsstil är dels tristessen över att få allt serverat på ett silverfat, men även att man tvingas spendera massor av tid på ett arbete (som man kanske inte gillar) bara för att kunna ha råd med alla bekvämligheter. Istället är det många som föredrar en lite mer obekväm tillvaro men som samtidigt ger mer frihet. Andra tvingas leva off grid då det blivit allt dyrare att leva och gasol och solceller blir därför ett sätt att få ekonomin och vardagen att gå ihop.