Det finns många fördelar med gasol, men gasol är inte för alla och det finns alternativ. Om du tillhör dem som av någon anledning inte kan eller vill använda dig av gasol för exempelvis grillning, kan du välja ett elektriskt alternativ. Det är både enklare och säkrare. Här nedan får du information om varför du bör välja bort gasolen.

Gasol – smidigt, men inte alltid bra

Gasol är en gas som används för bland annat gasolkök och gasolgrillar. Den är smidig på så sätt att den gör det möjligt att laga mat oavsett var man befinner sig. Därför är exempelvis gasolköket eller gasolgrillen populära att ha med sig ut till fritidshuset eller till campingen, men det finns risker med gasol. Gasoltuberna ska förvaras på ett säkert sätt och hanteras varsamt. Det finns nämligen allt för många fall där gasoltuber har exploderat och orsakat stor förödelse och dödsfall. I vissa fall är inte gasol alls ett bra alternativ, exempelvis om man bor i lägenhet. Den som har en balkong får oftast inte grilla på balkongen med gasol- eller kolgrill. Däremot går det oftast utmärkt att grilla med elgrill på balkongen.

Det nya moderna – smarta hem

Elektricitet är ingen nyhet i vårt samhälle, men trots det är det många som inte är så elektriska som de skulle kunna vara. Allt fler har dock börjat se över olika smarta hem lösningar för att göra deras vardag enklare och det kan du också göra. Till skillnad från gasol, är elektricitet säker och mångsidig. Den gör vardagen betydligt mer bekväm, vilket är just det som många föredrar. Därför väljer de bort gasolen som trots allt ställer högre krav på användaren i form av säkerhetsåtgärder, förvaring och påfyllning. Elektriska prylar kan användas tryggt och säkert av alla i familjen och det gör elektriciteten till en klar vinnare.