De allra flesta människor har någon gång i sitt liv hört talas om gasol, men det är inte alla som vet vad gasol egentligen är för något. Gasol är faktiskt en gasblandning som till den största delen består av butan och propan. I denna artikel kommer du att få lära dig allt du behöver veta när det kommer till just gasol.

Detta är gasol och därför är det bra

Gasolen utvinns från råolja och naturgas och har till skillnad från kol och olja mycket lägre koldioxidutsläpp. Gasol har även väldigt lågt utsläpp av svavel, partiklar, tungmetaller och kväveoxider. I Sverige används oftast gasol inom industrier. Inom industrin används gasol till värmebehandling av järn och stål bland annat. Gasol är något som används mer och mer i dagens läge och det fortsätter att växa för varje dag som går.

Många människor använder även gasol när de grillar och då använder de sig av en så kallad gasolgrill. Till skillnad mot kolgrillen så behöver du inte använda dig av kol och inte heller tändvätska. Att grilla med gasol kanske inte smakar lika bra som det gör när man grillar med kol men gasolen är betydligt smidigare, mindre tidskrävande och väldigt mycket bättre för naturen. Du kan läsa mer intressanta saker om gasol på nätet.

El och gasol

El är något som används väldigt flitigt och som alla människor på jorden använder sig av. Men vad är egentligen bäst, el eller gasol? Gasolen är lite billigare än elen så om du till exempel ska grilla är gasol bättre än el. Om du vill läsa mer om allt inom elmaterial och installationsmaterial kan du göra det på nätet.

Fördelar med gasol

Det finns många fördelar med att använda sig av gasol, inte minst när du ska grilla. Eftersom gasolen släpper ut mycket mindre avgaser och gifter än vad kolen gör så är gasolen ett väldigt mycket smartare val om man vill tänka lite extra på naturen. Men gasol är även billigare i längden när man använder det för att till exempel grilla. När du grillar med kol behöver du oftast köpa ny kol varje gång du ska grilla och tändvätskan räcker inte heller så värst länge men gasolen räcker till flera omgångar av grillning och du behöver inte tänka på att köpa en massa saker till grillen när du ska grilla med gasol. Detta gör att gasolen är mycket billigare i längden. Det två största positiva sakerna med gasol är alltså att det är mycket bättre för naturen än kol och olja och det är även mycket billigare att använda sig av i längden. Innan du börjar använda dig av gasol bör du dock läsa på en del om hur du ska använda det så att det inte händer några olyckor.