Ett gasolkylskåp är perfekt att ha i sommarstugan, husvagnen, husbilen och båten. Dagens moderna gasolkylskåp är tysta, så det är inget problem att sova med det.

Kylskåp utan el

Gasolkylskåpet är en stor hjälp på semestern. Du kan leva ett normalt liv i sommarstugan, husbilen eller båten, även utan el. Många gasolkylskåp har också ett litet kylfack. Du kan inte ladda med flera påsar frysta grönsaker, men du kan i alla fall köpa glass.

Att installera el i sommarstugan kan bli riktigt dyrt, särskilt om stugan ligger lite avsides. Då är det smart att istället köpa ett gasolkylskåp. Det finns gasolkylskåp i olika storlekar. De flesta är mindre, men det finns också gasolkylskåp med riktigt frysfack. Du driver ditt gasolkylskåp med gasol. Emellanåt kommer du att behöva fylla på gasolflaskan på en bensinstation eller en bygghandel.

Båten, husvagnen och husbilen

I så gott som alla husvagnar och husbilar finns gasolkylskåp samt gasolkök installerat. Om du har båt kan du köpa ett mindre gasoldrivet kylskåp att ha i båten. Det ger så mycket mer frihet att alltid ha färsk mjöl, kunna laga mat och lägga resterna i kylen. Du kan du åka längst med Sveriges kust: från Haparandas sandskärgård, förbi Stockholm och ändå fram till Göteborgs alla öar.