Om du gillar att vara ute i naturen bör du investera i ett gasolkök, så kan du enkelt laga mat på fjället eller när du campar.

Gasolkök

Det finns gasolkök i olika utföranden och storlekar. För utelivet passar det bäst med ett mindre gasolkök som du enkelt kan bära. Om ni är en familj och ofta lagar mat vid bilen kan du köpa ett större gasolkök så att det går snabbare. Det är skönt att kunna vandra i fjällen, åka på cykelsemester eller göra en längre vandring genom Sverige och att alltid kunna laga mat. Dagens gasolflaskor är inte stora och lätta att packa ner. När gasolen är slut kan du köpa en ny flaska på mackar och bygg- och trädgårdsaffärer. Gasolflaskorna är i en standardstorlek, så du behöver inte köpa flaska i samma märke som själva köket. Läs Utemagasinet så hittar du många tips för ett aktivt uteliv.

Mattips

Om du ska göra en vandring är torrvaror perfekt. De väger ingenting och kräver bara vatten från en bäck eller sjö. Pasta och soppor i olika smaker är bra mat. Du kan också ta med konserver, men tänk på att du också måste ta hand om soporna.