Har du planer på att bli en prepper? Då finns det en del saker du kan tänka på för att lyckas med dina förberedelser och med hjälp av både ett förråd och gasolspis kan du klara dig väldigt bra om krisen kommer.

Bra saker att ha inför krisen

Att förbereda sig inför krissituationer handlar egentligen bara om att inte ta för givet att det alltid kommer vara fredligt, att elen alltid kommer finnas eller att vattnet i kranen alltid kommer vara användbart. Därför finns det en del bra saker att satsa på för att vara förberedd om krisen kommer. Dessa saker är:

  • Gasolspis, tändstickor och gasoltuber.
  • Tält.
  • Vattenrenare.
  • Stearinljus.
  • Mat och vatten.

Behovet av att preppa kan se olika ut beroende på var och hur man bor. Om man bor i eget hus med egen vattenbrunn behöver man inte oroa sig för vattenförsörjningen i första taget. Men en vattenrenare kan ändå vara bra att ha. Bor man i lägenhet däremot bör man lagra dricksvatten i så stor utsträckning som möjligt. Därför kan det vara bra att se till så att möjligheten finns. Hyr förråd i Västerhaninge eller i din närhet för att enkelt kunna förvara allt du behöver för att kunna klara dig utan moderniteter i minst en månad.

Det kan även vara bra att skaffa bättre förutsättningar för att klara sig hemma genom att installera solceller eller bygga en egen vattenbrunn och hitta smarta sätt att samla in regnvatten på. För att slippa vara så beroende av elektricitet, kan man köpa fotogenlampor att inreda hemmet med. Att odla ätbara växter och grönsaker på tomten är också ett bra sätt att utöka matförrådet i kristider, alternativt kan man hyra en odlingslott av kommunen att odla på. Att öva sina överlevnadskunskaper är också bra, samt att göra upp en plan för hur man ska agera om krisen kommer.